CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

2008. július 18., péntek

Sárgabarackos pite


A héten nagyon felvillanyozódtam, amikor az egyik hely szupermarkettben sikerült magyar sárgabarackot és kecskeméti TV paprikát vásárolnom. A paprika nem volt nagyon friss. Nem az a fajta, ami kenyér közé téve robban ha beleharapunk. Ez viszont nem tartott vissza attól, hogy megvegyem. Lecsóba isteni lesz....

A sárgabarackhoz a mindmegettén találtam receptet. Itt és most közlöm, aki ráismer a receptjére az jelentkezzen. Ugyanis ez a pite a mennyböl jött. Bevallom elöször furának, ragacsosnak találtam a tésztát, de az eredmény!!!! Annyira finom, hogy szavakba se tudnám önteni. A tészta szerintem gyümi nélkül is megállja a helyét, annyira könnyü. A sárgabarack pedig úgy besüpped a sütibe, mintha világ életében ez lett volna a dolga.

Sárgabarackos pite

Hozzávalók:
# 15 dkg margarin
# 20 dkg cukor
# 3 tojás
# 1 csomag vaníliás cukor
# 20 dkg liszt
# 1 csomag süto"por
# A tepsi kikenéséhez:
# zsiradék
# liszt
# A tetejére:
# 2 evo"kanál zsemlemorzsa
# 50 dkg sárgabarack
# 3 evo"kanál porcukor
kis fahéj

Elkészítés:
Habosra keverjük a margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, majd hozzákeverjük a liszttel elkevert sütöport, és végül óvatosan beleforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét meghintjük zsemlemorzsával, ráfektetjük magházukkal lefelé a magnélküli, félbevágott barackokat, és meghintjük porcukorral, fahéjjal. Forró sütöbe tesszük és szép aranysárgára sütjük (kb. 25-30 perc). A tepsiben hagyjuk kihülni, és kockákra vágva rakjuk tálra.


Jó étvágyat!